FESTA PRIMAVERA A CANET DE FALS’14

 El passat diumenge 27 d’ Abril del 2014 vam  realitzar juntament amb els Geganters d’El Xup de  Manresa una sortida a Canet de Fals. Vam anar a  Canet de Fals ja que com cada any realitzaven la  Festa de Primavera i per a participar amb la festa i  vam anar.

 Primerament el que vam fer en arribar va ser plantar  els gegants per a que tots/es els assistents de la Festa  els poguessin veure, fer-s’hi fotografies, etc.  Mentrestant els gegants estaven plantats (tant els gegants de Fonollosa com els d’El Xup de Manresa) la festa continuava amb actes com l’Orquestra de l’Escola de Fonollosa, els Trabucaires de Camps entre altres actuacions que s’hi van fer. A continuació després d’alguns actes els gegants es van apoderar de la plaça i de l’atenció de la gent que va assistir i van realitzar els seus balls. Primerament van ballar els Gegants d’El Xup de Manresa juntament amb la colla de grallers i timbalers van realitzar el seu ball. A continuació, després de l’exhibició del ball dels geganters del Xup de Manresa, van ballar els gegants de Fonollosa que juntament amb la colla de grallers van poder realitzar el seu ball.

Posteriorment, la colla de gegants de Fonollosa amb la colla d’El Xup de Manresa varen  realitzar balls conjunts que consistien en que les  colles de grallers tocaven una cançó cada un (primer  uns i després els altres); i els gegants de cada colla  sortien a la plaça conjuntament i ballaven i cada  grup de grallers primer tocava una cançó un grup. I  després l’ altre grup tocava una cançó. Finalment i  per acabar, van donar les gràcies a l’ Acer de Canet  de Fals per a convidar-nos a la Festa de Primavera,  als Geganters d’El Xup de Manresa, a tots/es els  assistents que van fer possible la Festa.