Nadal’14

Primerament i abans de la construcció de la gegantona, és va demanar als infants de l’Escola de Fonollosa que dibuixessin amb un full de com els agradaria que fos la gegantona amb el quals, entre tots els dibuixos es faria un concurs per a triar el que agradés més al jurat i quan és va triar el dibuix és va començar a fer la construcció de la gegantona Alzina.

 La colla Gegantera i l’Esplai de Fonollosa, aquest passat  Nadal van realitzar un esplai de quatre dies, en el qual,  primerament els nens i nenes que i van participar van crear-  se per a ells una figura de cartó pedra perquè poguessin  experimentar, i veure personalment el procés, mitjançant el  qual, és crearà la gegantona. El primer dia d’ esplai els nens  van crear amb la pasta de cartró pedra el motlle de la figura  que els nens volien per a ells. El segon dia d’ esplai quan el  cartró pedra és va assecar, amb fang van omplir el que seria  la figura que havien fet amb el motlle de cartró pedra. El  tercer dia d’ esplai quan tot el que van fer anteriorment és va  assecar, van treure la figura de fang del motlle de cartró  pedra i la van pintar amb pintura i amb els colors que ells  volien i la van posar a assecar i aquell dia ja és van poder  emportar cap a casa la figura de fang i els que volien també és van emportar cap a casa el motlle de cartró pedra. Amb tot això, també cal afegir-hi que els nens van tenir temps per a jugar, per a berenar i l’últim dia d’ esplai varem cagar el tió. L’estructura de la gegantona va arribar al centre feta amb guix perquè la quitxalla poguessin veure com era l’estructura primària i la forma que havia de tenir.

L’estructura primària és va tindre de reforçar amb una mica més de guix perquè agafés més forma i més volum amb la qual, per a fer el reforç és va comptar amb l’ ajuda de tothom qui va assistir a l’ esplai, amb aquest procés de reforçament de l’estructura primària, la gegantona va agafar una mica més la forma de cos de persona.

El pas següent la va realitzar tota la canalla, que van procedir a posar el fang sobre l’estructura de guix fins a tapar-la del tot, i sense deixar cap espai ni cap forat en blanc. Llavors finalment, s’hi va posar un cordill que subjectés amb precisió el fang perquè no saltés.

Un cop finalitzat el taller, ara només queda esperar a que a les entranyes d’algun taller, l’escultor com a art de màgia fabriqui el que serà la imatge de l’Alzina. Com serà?