Activitats ACR

DIADA DE REIS:

Cavalcada i arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient al Centre Cultural de Fonollosa. Cal destacar que aquest acte es realitza a Fonollosa, però que s’organitza conjuntament amb l’Associació Cultural de Veïns i Veïnes de Camps, en el marc de la Comissió de Reis de Camps i Fonollosa. Això fa que rebin a Ses Majestats entre 60 i 70 nens i nenes d’ambdós pobles, i de pobles veïns.
En acabar l’acte, es realitza un sopar amb el típic Tortell de Reis.
NIT VIVA. Espectacle Itinerant Nadalenc”:

Mostra d’oficis i vida rural, escenes bíbliques, música i ball tradicional, parades de productes de la terra,… que es realitza el cap de setmana de la Diada de Reis.
Hi participen una vuitantena de veïns i veïnes de Fonollosa i Camps (actors i actrius, tècnics, coordinadors,…). La intenció és de créixer en visitants, i millorar la qualitat de l’espectacle, tot especialitzant-se en la mostra d’oficis i escenes de vida rural.

Trobareu tota la informació a: www.nitviva.acrfonollosa.cat


CARNESTOLTES:

Sopar boig i ball de disfresses. Assisteixen al sopar i posterior ball unes 100 persones.

FESTA DEL PORC:

Consisteix en la matança del porc. Hi col•labora pràcticament tot el poble. Aquell mateix dia es realitza un dinar per tastar la botifarra elaborada i queden excedents de carn i embotit per a la resta d’àpats anuals.

CARAMELLES. Festa de Pasqua:

El Centre Cultural acull els assaigs de la vuitantena de caramellaires (dividits en 2 grups de petits, 3 de grans i els Veterans), que solen durar uns 3 mesos.
Durant el cap de setmana de les Caramelles (Pasqua) al Centre si realitzen els àpats dels caramellaires, i el diumenge s’hi fa l’acte final (ballada i cantada de tots els grups) i un ball amenitzat amb una orquestra, on hi participen més de 150 veïns i veïnes del poble i rodalies.


FESTA DE PRIMAVERA:

A la primavera, el Centre acull l’espectacle realitzat pels alumnes de l’Escola Sant Jordi de Fonollosa, que mostren davant dels pares, mares i familiars.


FESTA DE SANT JORDI:

Venda de llibres i roses i tallers infantils i juvenils; representació d’una obra teatral i ballada de sardanes.

CALÇOTADA:

Calçotada popular. Aprofitant l’època dels calçots es fa un dinar a base de calçots i carns a la brasa.


1 DE MAIG:

Caminada popular que s’aprofita per descobrir els principals punts d’interès històric, paisatgístic i natural de la nostra vila i municipi. La caminada clou amb un dinar de tots els assistents al Centre (durant l’any, s’organitzen altres excursions que segueixen aquest mateix procediment). El dinar des de fa un anys s’aprofita per ajuntar tots els caramellaires.

REVETLLA DE SANT JOAN:

Consisteix en un sopar a la fresca i posterior vetllada amenitzada amb música per donar la benvinguda a l’estiu. Hi assisteixen entre 90 i 100 persones.

VESPRADES SOTA L’ALZINA:

Durant els vespres de cap de setmana de juliol es realitzen actes de diferents àmbits (representacions teatrals, conferències, concerts de música) sota l’alzina centenària del Mas Querol (arbre monumental de Catalunya). S’intenta oferir unes representacions de qualitat.

Trobareu tota la informació a www.vesprades.cat


FESTA MAJOR:

És la festa més gran del poble de Fonollosa. Als voltants del 18 d’agost (Santa Elena, patrona del poble) s’organitzen tota mena d’actes: pregó, sopar d’inici de la Festa, concerts, gimcana popular, torneig de futbol sala, Nit Jove, baixada d’andròmines, concert i lluït ball de Festa Major, cantada d’havaneres i sardinada, vermut, ballada de sardanes, actuació de la colla gegantera de fonollosa, ofici religiós, xocolatada i matinal infantil, ball de cloenda,…

FESTA DE TARDOR:

Consisteix en un sopar amb menú de temporada.

Un cop cada tres anys, es realitza a Fonollosa la FESTA DE LA GENT GRAN del municipi de Fonollosa, consistent en una missa i un dinar al Centre. Havent dinat s’ofereix un espectacle i es dóna un obsequi de record a tots els assistents. Aquest acte s’organitza conjuntament amb les Associacions Culturals de Camps i Fals, i es fa un any a cada poble rotativament.
L’objectiu principal és el de mantenir vius els vincles entre totes aquelles persones nascudes al municipi i que, potser, ja no hi viuen. A la vegada, potenciar els valors d’una vellesa de qualitat i el foment del dinamisme i les activitats per a la gent gran.

CASTANYADA:

Acte organitzat conjuntament amb l’ACR de Camps. Consta d’un espectacle d’animació infantil, i un sopar amenitzat amb ball. La festa es realitza un any a cada poble.

CONCURS DE TEATRE “POBLES DE CAMPS, FALS I FONOLLOSA:

L’any 2008 es va iniciat aquesta experiència organitzada conjuntament amb les Associacions Culturals de Camps, Fals i Rajadell, i amb el suport de l’Ajuntament de Fonollosa i Rajadell, consistent en un Concurs de Teatre amb 9 representacions.
L’experiència ha perdurat sense la presència del poble de Rajadell.

CONCERT DE NADAL, a càrrec de la Coral de Nadal i l’Orquestra Juvenil de l’Escola de Fonollosa.

MISSA DEL GALL, TORRONADA:

El Centre Cultural acull la torronada després del típic acte religiós.

CAGA TIÓ I ARRIBADA DEL CARTER REIAL:

Aquest acte és organitzat per la Comissió de Reis de Camps, Canet de Fals i Fonollosa, i es realitza al local de Camps. Acompanya el caga tió i el lliurement de cartes al patge reial, un vermut per a tots els assistents.

BALL DE NADAL:

Ball de vespre per passar la festa en poble.

TARDES D’ESBARJO per a infants i joves, durant les festes de Nadal, a càrrec del Grup d’Esplai de Fonollosa. Després de temps d’inactivitat, han tornat a remprendre la seva activitat el 25 d’abril del 2015.

Trobareu tota la informació a www.jef.acrfonollosa.cat

Representació dels PASTORETS, a càrrec del Grup de Teatre Faltagent de Fonollosa, o d’alguna altra obra durant les dates nadalenques.

SOPAR DE FI D’ANY.

Cal destacar el caràcter social i de foment de les relacions de convivència del nostre Centre Cultural en l’activitat setmanal del poble. La sala, amb el petit Bar, està obert els diumenges al matí i a la tarda (dia en que no hi ha cap altre servei al poble), on s’hi reuneixen joves, adults i grans per xerrar, relacionar-se, activitats d’oci,…

Finalment, destacar l’impuls al treball en xarxa amb les altres entitats municipals. S’ha mantingut les activitats conjuntes amb l’Associació Cultural i Recreativa de Camps, el Jove Esplai de Fonollosa i l’Escola Sant Jordi de Fonollosa, i s’ha iniciat nous projectes amb alguna d’aquestes i l’Associació Cultural i Recreativa de Fals.